bernerhagen

Alla inlägg under november 2009

Av Ann-Christin Silensjö - 7 november 2009 22:09

   Dezzy vilar mest, inga valpar på g ännu vad det verkar som, tempen hoppar upp o ner, trött o dämpad är hon faktiskt, men jag hoppas snart det drar igång.

Therese "systerdottern" väntar också på att få åka till BB, värkarna är oregelbundna, vill inte riktigt bestämma sig för att sätta igång ordentligt, hon har lite värkar o sammandragningar till o från, hon har inte sovit mycke i natt, men hoppas att det drar igång även för henne.

Vi fick ett fint kort idag från "Linus" pappa till valparna, Maria "lillmatte" skriver att de börjar bli nyfikna och tycker det vore dax med valpning snart...Linus börjar tröttna på att lyssna till musik hela dagarna Glad


Av Ann-Christin Silensjö - 4 november 2009 11:21

tog tempen nu den ligger på 37,4

hon är bra rund om magen, nybadad o fönad är hon , valplådan är på plats, filtar o tvättlappar ligger redo

   

ett utdrag om valpning: 

Tiken är dräktig i genomsnitt 63 dagar. Man brukar ange 5 dagar före och efter som normalgräns för förlossning.
Under sista veckan av dräktigheten är det viktig att kontrollera tikens kroppstemperatur. Tempkurvan utgör en värdefull mätare på när det är dags för tiken att valpa.Under dagarna närmast före valpningen pendlar temperaturen mellan normal kroppstemperatur och en halv grads undertemperatur. Under det sista dygnet före valpningen sker en markant sänkning av temperaturen, ofta ner mot 36 grader C. Förlosssningsarbetet börjar när temperaturen åter stiger och återgår till normalvärdet eller något högre. I regel sker detta inom 12 timmar, i bland upp till ett dygn, efter att temperaturen varit som lägst.

bäst att läsa på så man vet, dett är vår 7 kull, men varje gång har man glömmt ALLT,Glad känns det som  

Av Ann-Christin Silensjö - 4 november 2009 09:43

Skrattande ja det kan man säga... här finns nu inte ett löv kvar på träden, det ligger som en matta på gräsmattan o grusgången, så nu är det bara att börja kratta, allt lugnt här ännu, vi har börjat tempa Dezzy , tempen hoppar upp o ner, de sparkar ordentligt nu de små, inget är som känslan när man lägger hande på magen och man känner de små puffarna, de är så nära men ändå så långt borta, å jag är så nyfiken på hur de ser ut, vilka färger det ska bli.

Therese systerdottern går också i väntans tider, hennes tid går ut den 14 november, vi kallar den lille för "kotten" än så längeSkrattande hon är stor och det är jobbigt, "kotten" är det första "barnbarnet" som kommer, så gissa om det ska bli kul,

idag är det 50 dagar till julafton, jösses vad tiden går fort...


här snöar det lite idag, grått o mulet, nu ska jag tempa Dezzy å se hur det ligger till

                                                  
               ha de gott mvh Anki

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se